Afhent og byt i Butik Afhent og byt i butik

Over grænsen (Andre varer)

- beretning fra mit Syrien i ruiner

Forfatter: Samar Yazbek

Pris
Læg i kurv
"En formidabel beretning." LE MONDE 


"Voldsom og rørende . må være en af det nye årtusindes første politiske klassikere." THE OBSERVER 


"En eksistentiel rapport fra helvede på jord, der har krævet mere af dens forfatter at skrive, end man kan fatte. De fleste krigsberetninger . blegner i sammenligning." DAGENS NYHETER 

Da borgerkrigen i Syrien brød ud for fem år siden, blev den syriske forfatter og journalist Samar Yazbek tvunget væk fra sit hjemland. Tre gange har hun siden sneget sig ind over grænsen tilbage til det krigshærgede land, alle flygter fra, for at bevidne de lidelser, hendes folk gennemgår. 

Med OVER GRÆNSEN giver hun stemme til ofre, oprørere og bødler på begge sider af fronten. For hver af de tre rejser bliver situationen mere og mere trøstesløs og uløselig, efterhånden som det nationale oprør bliver til en international kon­ ikt mod ISIS og andre jihadistgrupper. Imens er et land blevet smadret og millioner af mennesker sendt på flugt. 

Nøgternt og lysende klart tegner Samar Yazbek en række uafrystelige portrætter af krigere såvel som almindelige mennesker, der blot prøver at overleve. Det kan være svært at bære brutaliteten, men midt i grusomhederne lyser hele tiden en humanisme og et håb om, at idealerne om frihed og demokrati en dag vil sejre i Syrien.

"Krigen i Syrien er ikke civilbefolkningens skyld, men det er, som altid i krig, de mest uskyldige, der lider mest. Samar Yazbek sætter navne og ansigter på ofrene og deres efterladte og minder om, at der engang var et Syrien, som rummede andet end vold og grufuldheder." ADAM HOLM, fra bogens forord
ForfatterSamar Yazbek
jcb