Afhent og byt i Butik Afhent og byt i butik

Arrangementer hos Kristian F. Møller

Side:

 • 01/11 2016 - 18:30

  Forfatterarrangement med Jens Blendstrup

  Kristian F. Møller inviterer til forfatterarrangement med Jens Blendstrup, som vil læse op og fortælle om sin nye bog:

   

  Slagterkoner og bagerenker

   

  Tirsdag d. 1. nov. kl. 18.30

   

  Slagterkoner og bagerenker
  Pris kr. 299,95
  Læs mere

  "Jørgen Usse Gravesen er 52 og elmontør. Alting går godt. Han har  hus. Han  har have. Han har kone. Han har bil. Han har drømme. Og han har arbejde hos Due-El. Men efter 22 år uden en sygedag mister han pludselig jobbet. Han må vige pladsen for polske elektrikere.

  Uden arbejde er Jørgen forsvarsløs. Han kæmper for at holde fast. Men Jørgen er mester i at træffe dårlige valg, og efterhånden begynder det, som han har bygget op, at smuldre.

  Slagterkoner og bagerenker er en stor, humoristisk og dybsindig samtidsroman om en helt almindelig ualmindelig mands livtag med tilværelsen."

   

   

   

   

  Gratis adgang - ingen reservation

  På gensyn! 

   

  Forfatterarrangement med Jens Blendstrup
 • 03/11 2016 - 18:30

  Lars Morell - 200 års kunst i Aarhus

  Mød Lars Morell, som vil fortælle om sin nye bog

  200 års kunst i Aarhus
  - 1814-2014

  torsdag d. 3. nov. kl. 18.30
  200 års kunst i Aarhus
  Pris kr. 399,95
  Læs mere
  I denne bog på 18 kapitler giver idehistoriker Lars Morell en samlet oversigt over den aarhusianske kunsthistorie fra guldalderen til i dag. På basis af 11 års forskning har Morell fundet frem til både de væsentligste og de mange glemte kunstnere og kunstnersammenslutninger, som gennem 200 år har udgjort kunstlivet i Aarhus. I 200 års kunst i Aarhus kan han derfor fortælle den ofte dramatiske historie om kunstnernes kamp for at opnå anerkendelse i provinsbyen, som først langsomt blev en kulturby, ligesom han fremlægger det uforkortede forhold om kunstlivet i dialog og konflikt med det københavnske ditto.

  200 års kunst i Aarhus omfatter også gallerier og kunsthandlere, litografiske trykkerier, kunstkritikere og kunstforeninger og er forsynet med omfattende litteraturlister og navneregister.

  Gratis adgang - ingen reservation
  Lars Morell - 200 års kunst i Aarhus
 • 05/11 2016 - 11:00

  Lars Bjerregaard Jessen

  Kom og få en snak med Lars Bjerregaard Jessen, forfatteren til

   

  Nøgen hukommelse

   

  Lørdag d. 5. nov. kl. 11.00-13.00
  Nøgen hukommelse
  Pris kr. 199,95
  Læs mere
  "Under et halvmaraton i det sydlige Florida besvimer danske Emil og mister fragmenter af sin hukommelse. Værst for ham er, at han ikke husker, hvordan han mødte sin kone, Louise. I sin følgende søgen efter identitet bliver han af sin ufuldkomne hukommelse ført vidt omkring blandt tidligere forhold på en indre og ydre rejse. Men hvor vil rejsen føre ham hen?

  Nøgen hukommelse er en fortælling om en ung mand, der med sin lille familie er udstationeret i det sydlige USA. Om sol og palmer, om delfiner og strand, om lidenskab og kriser."

   

   
  Lars Bjerregaard Jessen
 • 07/11 2016 - 18:30

  Anette Harbech Olesen

  Inspirationsaften med Anette Harbech Olesen, som vil fortælle om sin seneste kogebog
  Hjernegod mad - spis dig til en bedre hukommelse

  Mandag d. 7. nov. kl. 18.30
  HARBECH - Hjernegod mad
  Pris kr. 199,95
  Læs mere
  "Det er muligt at spise sig til bedre hukommelse. Har du lyst til at høre hvordan, så kom og vær med mandag den 7. November kl. 18.30 hos Kristian F. Møller. Her vil forfatter Anette Harbech Olesen fortælle om sin seneste bog Hjernegod mad – spis dig til bedre hukommelse. Du vil få viden og konkrete redskaber til, hvordan du via dine valg af råvarer og sammensætning af måltider kan optimere din hukommelse og din kognitive formåen. Hjernegod mad – spis dig til bedre hukommelse er en kogebog, fyldt med velunderbygget viden og skønne opskrifter på mad, der tilfredsstiller både hjerne, hjerte og smagsløg. 

  Anette Harbech Olesen er forfatter og blogger om mad og sundhed på www.madforlivet.com  Hun er aktuel med bøgerne Hjernegod mad og Glutenfri mad. 

   

  Gratis adgang - ingen reservation

  Anette Harbech Olesen
 • 10/11 2016 - 18:30

  Det sorte USA

  Kristian F. Møller inviterer til foredrag med historiker Jørn Brøndal om hans nye bog:

  Det sorte USA


  Torsdag d. 10. nov. kl. 18.30
  Det sorte USA
  Pris kr. 349,95
  Læs mere
  Det sorte USA fortæller USA´s historie fra nationens fødsel den 4. juli 1776 til udbruddet af raceurolighederne i Ferguson, Missouri, i sensommeren 2014. Fokus er på spændingsforholdet mellem slaveriet og racismen på den ene side og de amerikanske grundlæggelsesidealer om lighed og frihed på den anden. Bogens fire dele - om slaveriet og dets ophævelse; om raceadskillelsen; om borgerrettighedsbevægelsen i 1950´erne og 1960´erne; og om Barack Obamas vej til præsidentembedet - skildrer det sorte USA´s historiske drama i hele sin fylde og giver dybe indblik i de store temaer og skelsættende begivenheder. Samtidig oprulles et omfattende persongalleri, der bringer læseren tæt på sorte aktivister som Frederick Douglass, Rosa Parks, Martin Luther King, Jr. og Malcolm X samt politiske ledere som Thomas Jefferson, Abraham Lincoln, Franklin D. Roosevelt og Barack Obama.

  Bogen bringer læseren ind til kernen i amerikansk identitetsopfattelse,
  helt derind hvor det gør ondt, ind til spændingsforholdet mellem friheds- og lighedsidealerne på den ene side og en mere rå virkelighed for det sorte USA på den anden.

  Jørn Brøndal er lektor i amerikansk historie ved Center for Amerikanske Studier, Syddansk Universitet.
   


  Gratis adgang - ingen reservation

  Det sorte USA
 • 14/11 2016 - 18:30

  Aarhus Aarhus!

  Kom og hør om to nye bøger fra Aarhus Universitetsforlag. 

  Mød Dorte Søholm, Søren Hein Rasmussen og Svend Åge Madsen fortælle om:

   

  Vide Verden Aarhus

  og

  Made in Aarhus

   

  Mandag d. 14. nov. kl. 18.30

  aarhus
  Pris kr. 249,95
  Læs mere

   

  Made in Aarhus
  Pris kr. 229,95
  Læs mere

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  Made in Aarhus 

  ”Den lille smilende OOA-sol, den gavmildt chokoladeovertrukne Magnum-is, Føtex-kædens velsmurte selvbetjeningsbutikker og den landsdækkende havefest, Grøn Koncert. Denne bog fortæller om begivenheder, påfund eller tendenser, som har sat Aarhus på Danmarks- og måske verdenskortet i nyere tid.

  Vide Verden Aarhus
  ”Læs om: Den gamle By, Maden, Det grønne Aarhus, Kunsten, Aarhus Ø, AGF, Byens historie, Religionerne, Litteraturen, Iværksætterne, Lyden, Malmros – artikler skrevet af forskellige eksperter på området. ” 

   

  Gratis adgang - ingen reservation

  På gensyn!  

  Aarhus Aarhus!
 • 24/11 2016 - 18:30

  Ivar Gjørup, Platons gåde

  Forfatterarrangement med Ivar Gjørup, som vil fortælle om sin nye bog

  Platons gåde
  (udk. 3.11.)

  Torsdag d. 24. nov. kl. 18.30
  Platons gåde
  Pris kr. 299,95
  Læs mere
  Tegneren og forfatteren Ivar Gjørup fortæller om sit arbejde med en stor bog om digteren og tænkeren Platon fra Athen (427-347 f.Kr.). Han er cand.mag. fra Aarhus Universitet i Græsk & Latin og manden bag tegneserien EGOLAND i Politiken (1984-2009), samt bidragyder til den nye Platonudgivelse i 6 bind med nyoversættelser af hele værket (2009-2015).

  PLATONS GÅDE er en fortælling i ti kapitler om mandens by og tid og om forfatterskabet, som er bevaret i sin helhed gennem nu snart toethalvt årtusinde. En kulturrevolution, er det blevet kaldt – a revolutionary cultural enterprise – det som Platon satte i gang og i be...tydeligt omfang også færdiggjorde. Hvis vi vil spørge i dag, hvor Europa tog sin begyndelse, er dette forfatterskab en vigtig del af svaret.

  Den ‘blotte skrift’, hedder det hos Ivar Gjørup. Nutidens læsere anser den for noget selvfølgeligt, vi kalder den ‘prosa’. Platons samtidige vidste dårligt nok, hvad de skulle mene om den. Det eneste rigtige og meget fornemme var selvfølgelig det, som digterne gav sig af med: De skrev på versmål og gammeldags om store mennesker og store bedrifter og var egentlig også selv store mennesker, beundrede overalt, hvor de viste sig i de græske byer, mens de levede. Og ærede som halvguder efter deres død.

  De nye prosaister skrev om ‘køkkensalt’, som Platon muntert fortæller os i SYMPOSION. De skrev ‘talesprogsagtigt’ – et andet ord for prosa. De var overhovedet ikke fine.

  I dag er det vel snarere dem, der er halvguder: De får Nobelpriser, deres portrætter står henne i Mølleparken – nuvel, der er digtere iblandt også; men det er prosaen, der fylder reolerne hos Kristian F. Møller. Prosaen kan rumme alt nu. Dengang kæmpede den for at vinde fodfæste. Essayister, læserbrevsskribenter, krimiforfattere, håndbogsredaktører, journalister og læsere af afhandlinger, betænkninger, kogebøger, gadeskilte og køreplaner, alle står i gæld til Platon og hans samtidige ‘ordskrivere’, som de kaldte sig. De skabte den vestlige skriftverden. De bestemte sig også for, hvad opgaven var, som skulle løses med dette nye skrifthåndværk, samtidig med at de oplærte sig selv og deres efterkommere i det.

  Den opgave lever vi med i dag. Omsorg for menneskeheden, kaldte Platon det. Han er digter og tænker, det ved vi jo. Men han mente ikke, at ‘filosofferne' skulle regere, sådan som vi ellers gerne fortæller hinanden.

  Gratis adgang - ingen reservation
  Ivar Gjørup, Platons gåde

Side:

jcb