699,95
Afhent og byt i Butik Afhent og byt i butik

LOKALE UDGIVELSER

SALLINGLAND 149,95

Sallingland

FORTÆLLINGEN OM THISE MEJERI 249,-

 

Thise Mejeri

Morsingboordbog Kr. 250,-

mors

 

 Bodil Hansen: Fra Han Herred til Fjends Herred og Ørslev Kloster. Kr. 288,-

FRA HAn HERREd (1)

 MERETE JUST: MOD OG MANDSHJERTE

                            Kr. 250,-

Mod _og _Mandshjerter _Forside

 

Da bogen er skrevet af en af Skive Folkeblads egne journalister, Merete Just, valgte Folkebladet angiveligt at overlade anmelder-opgaven til arkivar Niels Mortensen, Skive Byarkiv.
Han konstaterede blandt andet, at »der er meget at læse om og kigge på i denne fine bog«.
Og Niels Mortensen vurderede også, at Merete Just kender sine robuste fortællere:
Gunnar Simonsen begyndte med en lille, skrabet idrætshal i Skive, som han udviklede til et stort kulturcenter – og han er i tårer, når han fortæller om konkursen i 2009.
Entreprenør Kaj Ove Madsen forlod landbruget for at blive voksenlærling som murer og sin store virksomhed – og blev Ridder af Dannebrog. 
Poul Erik Christensen, der havde en barndom, de færreste umiddelbart vil misunde ham, startede med en brugt trykmaskine og endte med et stort trykkeri og en politisk karriere på landsplan.
Mejeringeniør Poul Pedersen overtog et lille lokalt mejeri, som blev udbygget til et banebrydende og landskendt økologisk mejeri, og Knud Bjerre var med til at skabe Skive Festival, der blev én af Danmarks største musikbegivenheder.
Niels Mortensen giver i sin anmeldelse udtryk for glæde over, at det »heldigvis ikke« kun er den pæne side af de fem fortællere, Merete Just drager frem:
- Takket være sit gode kendskab til sine »ofre« og grundig research har hun været i stand til at stille de mere ubehagelige spørgsmål og - langt hen ad vejen - også fået svar på dem. Det er med til at gøre »Mod og mandshjerter« til en meget læseværdig bog, skriver Niels Mortensen i anmeldelsen

TAPIO JUHL: DE GODE HENSIGTERS TID,2015, Kr. 200,-

En personlig fortælling om Finland og dets krigsbørn 1939 til 1945

I 2013 arrangerede Museet på Koldinghus en særudstilling i samarbejde med Tapio Juhl. Initiativet for dette samarbejde var baseret på 70-året for de finske krigsbørns ankomst til Kolding 21. maj 1943. Denne udstilling varede tre måneder og var velbesøgt. Mange besøgende efterlyste i den forbindelse skriftligt materiale om Finland og krigsbørn fra 1939 til 1945.

Tapio Juhl har derfor nu udgivet bogen “De gode hensigters tid”, som er en synoptisk fremstilling og ikke mindst en personlig fortælling om Finland og dets krigsbørn.

Netop her i 75-året for Danmarks befrielse er det essentielt, at historien bliver fortalt, mens der endnu er levende vidner - som Tapio Juhl - tilbage. Derudover er historien vigtig at fortælle, fordi mange ikke kender Finlands historie. Udgivelsen af bogen er derfor en følge af udstillingen på Koldinghus i 2013, hvor mange i den forbindelse anbefalede Tapio Juhl at skrive denne bog. 

 

De Gode Hensigters

 

FORTÆLLINGER FRA FUR, 2014, 249,-

BESTILLING:

7616@bogpost.dk

 FURBOGPRESSEBILLEDE

MERETE JUST: TYSKERNES PIGER, 2014, 200,-

BESTILLING:

7616@bogpost.dk

Tyskernespiger Forside Final

 

 

Anton Rask, Landsbylæge, modstandsmand og diplomat. 200,-

BESTILLING:

7616@bogpost.dk

Rask Forside

 

 

 

2 Fantastiske bøger fra Thy og Limfjorden:

 

Limfjorden699,95

SENDES PORTOFRIT I DK

BESTILLING:

7616@bogpost.dk

 

jcb