Valentines

Indlæg af: Lise Pollmann

Kafka på stranden

Haruki Murakami

At vælge min yndlingsbog er umuligt, men denne bog er en af mine nyere bekendskaber, og den er vidunderlig. Det er svært at beskrive præcist hvorfor, men det var en fantastisk - næsten fysisk - oplevelse at læse "Kafka på stranden" af Haruki Murakami. Det er virkeligheden og eventyret - livet og døden - lyset og mørket i en poetisk lind strøm, som var svær at slippe. Den havde det skønne særlige tvist, som man også ser i de japanske tegnefilm lavet af Hayao Miyazaki. En oplevelse som luner i lang tid:-)

 

Indlæg af af: Jannike Dyrskjøt

Italiensvej

Anna Grue

Jeg har stor fornøjelse med at lære Anna Grues dejlige historie om unge italienske Vita. Den er nærværende og en fortælling om København og Amager i 50'erne i de gode gamle dage fortalt af en ung italiener.

 

Indlæg af af: Camilla Østergaard Nielsen 

Jorden rund på 80 dage

Jules Verne

Jeg har flere eksemplarer af den; børneudgave, en paperbackudgave og så den her. Jeg købte den på billedet i en boghandel I Paris. Den er så flot med dens stærke farver, guldkant og illustrationer. Min yndlingsillustration er den på det vedhæftede billede, hvor Passepartout sidder på elefanten. Jorden rundt på 80 dage en fantastisk fortælling, der giver enhver lille pige (f. eks. mig) stort mod på selv at komme ud og se verden :-) Derfor betyder den rigtig meget for mig. Og så pynter bogen flot i min reol.

 

Indlæg af : Inge Farup

Daughter of Persia

Sattareh Farman Farmaian

en autentisk beskrivelse af en persisk prinsesses rejse fra opvækst i sin fars harem til at blive den første socialrådgiver i Iran, etablere en socialrådgiverskole i Teheran og derefter være nødt til at flygte fra præstestyret.

 

 

Indlæg af: Lars Vraabøl

Peters kærlighed

Mich Vraa

Romanen Peters kærlighed er en særdeles spændende beretning om Peter Von Scholten – og ikke mindst mennesket bag facaden som generalguvernør i  Dansk Vestindien.

Samtidig guider forfatteren Mitch Vraa læseren rundt i Danmarks historie lige efter tabet af Norge. Spændende, underholdende og nærværende.

Bogen kan læses som enkeltstående, eller som en fortsættelse efter Håbet, af samme forfatter, som tegner slavernes vinkel på emancipationen – slaveriets ophævelse i kolonitiden.

 

Indlæg af : Dorthe Brandt Petersen

Gargoilen

Andrew Davidson

Det er jo en fuldstændig umulig opgave, at vælge én bog som den jeg elsker mest!Men med Valentins dag som baggrund for opgaven, må det blive "Gargoilen" af Andrew Davidson. En skøn kærlighedshistorie med den smukkeste slutning nogensinde... En slutning som jeg ikke vil afsløre her, hvis nogen skulle være så heldige stadig at have læsning af denne bog til gode.


Indlæg af: Kirsten Hertz

Frændeløs

Hector Malot

Min far læste “Frændeløs” højt for mig mange gange, da jeg var barn - dvs vi græd os igennem den! Som voksen vender jeg jævnligt tilbage til den - & jeg græder stadig snot i stænger, over den rørende historie om hittebarnet Remi, der skal så grueligt meget igennem i sit unge liv.

 

Indlæg af: Anita Sørensen

Syndefaldet af Wilmslow

David Lagercrantz

Knusende svært at vælge netop kun 1, når der er så mange bøger man kan lide at læse....
Jeg vælger dog,
SYNDEFALDET I WILMSLOW af David Lagercrantz, fordi den er:
Historisk velskrevet
Persongalleratistik i top
Thrillersk spændende
Kold rislen sejler ned over én, i medens man får en smagsprøve af datamaskinens opfinder Alan Turings bestræbelser på at knække tyskernes uovertrufne Enigma kodemaskine.

Indlæg af: Pia Fredslund

Stillidsen

Donna Tart

Jeg elsker Stillidsen,fordi den tryllebandt mig i 14 dage. 

Sjældent har jeg slugt så mange sider på så kort tid, men med denne bog, som er fængslende, var det svært at holde øjnene fra den. Den har DET, som en god bog bør have: spænding, intelligent sprog, kærlighed i forskellige afskygninger, maleriske beskrivelser (som om jeg selv var en del af handlingen). 

Den fangede mig fra første til sidste side. Fantastisk velskrevet, og den efterlod mig med følelsen af tomhed og ærgrelse, da jeg var færdig. 

Stillidsen er en af de få, som jeg vil læse igen senere. 

 

Indlæg af: Pia Reesen Brønnum

Savannah

Pat Conroy

Om angst og depression efter misbrug i barndommen, og hvordan man kommer videre i livet og finder midlertidig kærlighed og forståelse. En barsk bog, men også opløftende og livsbekræftende med humor.

Og så har man selvfølgelig også levende billeder i hovedet, når man læser bogen, hvis man har set den prisbelønnet amerikanske film med Nick Nolte og Barbra Streisand i hovedrollerne, som henholdsvis Tom og psykiateren Lowenstein.

 

Indlæg af: Mia Abrahamsson

Wild Swans

Jung Chang

Den bog jeg elsker aller mest er “Wild swans” af Jung Chang. Det er en klassiker, som mange nok enten har læst eller hørt om, men jeg elsker ikke kun denne bog fordi det er en fantastisk historie der giver indsigt i en tid og i et samfund vi slet ikke har/har haft mulighed for at kende til, men også fordi netop denne ene bog har været med på flere ture, der gik på området lige omkring Kina. Det har gjort at historien har bidt sig fast i mig. 

 

Indlæg af: Elsebeth Vraabøl

Nattergalen

Kirstin Hannah

”Nattergalen” af Kirstin Hannah er en utrolig fascinerende og meget velskrevet bog, der omhandler to søstres liv under besættelsen af Frankrig i 2. verdenskrig.

Man lever virkelig med i deres liv, som er meget forskelligt, dog kæmper de på hver deres måde, for både at overleve, men også gøre deres indsats for andre,

hvilket bestemt ikke er et helt ufarligt foretagende.

En bog som virkelig gør indtryk, også lang tid efter den er læst , den går lige til hjertet - og man kan næsten ikke undgå at knibe en lille tåre.

Det er den bedste bog jeg har læst i meget lang tid - kan kun anbefales.

Håber flere af hendes bøger snart vil bliver oversat på Dansk.

 

Indlæg af: Inge Merete Lund

En håndfuld rug

Agatha Christie

Kærlighed er ofte lyserød. Min kærlighedsbog(stak) er dog i sort/hvid. Det passer lige som bedre til min alder (49) og til min kærlighed til Agatha Christie’s forfatterskab, med Miss Marple som hovedpersonen. Det er en gammel kærlighed - ikke en flygtig flamme - der startede helt tilbage i min bogormebarndom. Og jeg tror aldrig jeg slipper dette imponerende forfatterskab, og denne fantastiske fiktions-feminist. Min favoritbog med Miss Marple er helt klart “En håndfuld rug”. Klasse plot. Opbygning. Og menneskekundskab.
Love forever.

 

Indlæg af: Gitte Lynning

En Halfdans digte

Halfan Rasmussen

...måske fordi

Jeg er glad jeg er mig for hvis ingen var mig

var det slet ikke mig der var glad,

og hvis ingen var glad for at være som jeg

var det trist og jeg ved ikke hvad...

 

Indlæg af: Yeah

Jazz i danmark 1950-2010

Det er en tur igennem mange af de fede koncertoplevelser jeg har haft 

Alt vokser når du lytter til jazz-  når det er bedst 

Øerne i hjernen er skabt af messing , stål og kobber - er af granit

Altså lige i kroppen også efter der er gået 2 minutter 

 

Indlæg af: Maiken Ballisager

Engblommer

Karen Ballisager

Bogen er tiltænkt alle os børnebørn og er historier fra hendes barndom, ungdom og tidlige voksenliv.

Hun er lige fyldt 100 år (dec 2017), men er stadig fyldt med historier fra et langt og levet liv, som hun gerne deler ud af hver gang vi kommer på besøg.For eksempel om hendes ansættelser i Island og England i 1930'erne. Om cykelturen igennem et ulmende europa fra Horsens til Rom i sommeren 1938, og om mødet med min Bedstefar og hvordan de 2 sammen opbyggede en efterskole helt fra bunden.

Hun opfordrer os alle til 'at ta' ud å pis i æ hav' - altså opleve verden og suge til os af alt det gode...Hun er et livsstykke, et forbillede og mega sej!Hun bringer stadig eventyr ind i vores liv!

 

Indlæg af: Pia Lorite

Pretty Girls

Karin Slaughter

Fordi jeg fik lov at være en person i bogen.

 

Indlæg af: Guyonne Ammerdorffer

Dronningen fortæller om de dybeste rødder

Thomas Larsen

Min yndlingsbog er ‘De dybeste rødder, Dronningen fortæller om Danmark og danskerne’.
Det er bare en hyggelig bog, hvor man kommer tætter på Dronningen, og danskernes historie. Fortalt på et smukt sprog, og mange fine billeder.

 

Indlæg af: Glenn Enrico Buhl Liwervall

Bag ligusteren

Glenn Enrico Buhl Liwervall

"BAG LIGUSTEREN" er ubetinget den bog, jeg elsker mest.
Bogen er fortidens vidnesbyrd, der giver forståelse for nutiden

 

Indlæg af: Alex Jessen

Altid tilgivelse

Anne B. Ragde

En af mine bedste bøger til dato;

Jeg har næsten alle Anne B. Ragde´s

Bøger!!

 

Indlæg af: Patric Stephensen-Jarnes

Et spøgelse i provinsen

Patric Stephensen-Jarnes

Den 13 årige Tim flytter I familiepleje,
på en fynsk præstegård.
Allerede samme dag stifter Tim bekendskab,
med søskendeparret Søs og Lass... Læs mere e,
som han bliver rigtig gode venner med.
Sammen oplever de tre børn mystiske
og spændende spøgelseshændelser og ender
-med hjælp fra fundne spøgelsesdigte-
til sidst, med at komme tættere
på sandheden om grevens skat.
Spørgsmålet er, om den virkelig findes ...