Oktober

Oktober

Vores

favorit

Søster, min søster

Søster min søster

Søster, min søster er en rørende og tankevækkende roman. En beretning, der giver indsigt og forståelse for de mange kampe, der er at kæmpe for en familie, når en af de nærmeste har et handicap og er afhængig af andres hjælp.

Søster, min søster af Katrine Nørregaard 

Vinderen af Politikens Romankonkurrence 2016 skriver med Søster, min søster en kærlig og humoristisk autofiktiv roman om sin opvækst med tvillingesøsteren, der er spastisk lammet. Det er en fortælling om at være givet det samme liv, men aldrig at have de samme muligheder.

Katrine og Stine bliver født tre måneder for tidligt som enæggede tvillinger. Katrine er sund og rask, hvorimod Stine har spastiske lammelser i arme og ben. Forældrene er unge, og efter tre år går de fra hinanden. Katrine og Stine er uadskillelige. I barndomsårene pendler de fra mors nyvaskede sengetøj og faste rammer, til fars cigaretrøg og spontane udflugter. I ungdomsårene flytter Katrine væk fra Stine for at begynde på universitetsstudie, men hun har svært ved at løsrive sig. Tanker om Stines fremtid fylder mere end tanker om hendes egen. 

September

September

Vores

favorit

Pariseren

En vidtgrenet fortælling om en ung palæstinensisk mand og det 20. århundredes turbulente begyndelse. En roman omkærlighed og afsked, venskab og arvestrid, længsel og pligt i den menneskelige søgen efter et sted at høre til.

Isabella Hammad

Isabella Hammad er født og opvokset i London, hvor hun boede i et palæstinensisk kvarter med sin familie. Hammad har studeret ved Oxford og Harvard, og flere af forfatterens noveller er blevet bragt i prestigefyldte udgivelser som Conjunctions og Paris Review.

Isabella Hammads debutroman er solgt til udgivelse verden over og har vakt opsigt med lovprisende ord fra nogle af tidens største forfattere.

I 2018 vandt hun den prestigefulde Plimton Prize for Fiction. Hun bor i dag i Brooklyn, New York.

August

August

Vores

favorit

Kvinder uden mænd

I Kvinder uden mænd skildrer Shahrnush Parsipur fem kvinder i et samfund domineret af mænd – deres liv, deres drømme og deres håb – og fortæller undervejs en poetisk og magisk historie om kærlighed, undertrykkelse og frihed i 1950’ernes Iran.

Shahrnush Parsipur

Den iranske forfatter Shahrnush Parsipur (f. 1946) begyndte sin karriere som producer på iransk tv og radio. I Iran blev hun fængslet flere gange, sammenlagt i næsten fem år – én af gangene efter udgivelsen af romanen Kvinder uden mænd – denne gang for sin ærlige og udfordrende skildring af den kvindelige seksualitet.

Bogen blev en undergrundsbestseller i Iran, hvor den stadig er bandlyst. Den er siden blevet
filmatiseret af den iranske instruktør Shirin Neshat. Romanen er oversat til flere sprog.

Shahrnush Parsipur bor i dag i eksil i Californien.

Juli

Juli

Vores

favorit

De nærmeste

I bogen følger vi tre søskende, der mødesi deres barndomshjem efter forældrenes død. Deskal opløse hjemmet og dele sorgen over tabetaf forældrene. Men som i de fleste familier er derspændinger, hemmeligheder og roller, som hverkener nemme at affinde sig med eller forlade.

Lotte Kirkeby

Lotte Kirkeby (f. 1970) debuterede i 2017
med den anmelderroste novellesamling
Jubilæum. De nærmeste er hendes første
roman. Ifølge Lotte Kirkeby, der selv har teenagebørn, beskriver bogen et vemodigt og ukontrollerbart sted i livet fyldt med modsatrettede følelser. Kirkeby er derudover journalist og medforfatter til fagbøger om barsel, alderdom og skilsmisse.


Lotte beskriver i romanen DE NÆRMESTE det sted, hvor man som voksen står midt i livet, hvor ens børn selv bliver voksne og ens forældre gamle, som et eksistentielt krydsfelt. Man er her selv konstanten, og alle andre, børn og gamle, er i transit. I bogen følger vi tre søskende, der mødes i deres barndomshjem efter forældrenes død. De skal opløse hjemmet og dele sorgen over tabet af forældrene.

Juni

Juni

Vores

Favorit

Søsterklokkerne

På en lille går i Gudbrandsdalen kommer tvillingesøstrene til verden under en usædvanlig hård fødsel. Pigerne er vokset sammen ved hoften og ned.

Lars Mytting

Lars Mytting er født i 1968 i Norge. Han debuterede med romanen Hestekræfter i 2006. Romanen blev oversat til en række sprog og udkom i Danmark. I 2011 kom den store non-fiction-bog Brænde, som
blev en megabestseller i flere lande og med titlen Norwegian Wood blev kåret til årets faglitterære
udgivelse i England i 2016.

Svøm med dem som drukner (2014) blev hans store gennembrud som skønlitterær forfatter. For den modtog han det norske svar på De Gyldne Laurbær, Bokhandlerprisen, og bogen har solgt over 175.000 eksemplarer i hjemlandet.

Søsterklokkerne er en stor nordisk slægtsfortælling om livet i et lille samfund, der giver læseren historie rig på drama, sagn, kærlighed og overtro. 

Maj

Maj

Vores

Favorit

Brødre

Yu Hua har med ‘Brødre’ skabt etomfangsrigt, episk værk, som igennemen prisme af sort humor viser et hidtiluset Kina.

Yu Hua

Yu Hua (1960) er født i Hangzhou i provinsen Zhejiang. Han voksede op under kulturrevolutionen, som er en væsentlig medspiller i flere af hans værker. Yu Hua har modtaget adskillige priser som forfatter. I 1998 modtog han Grinzane Cavour Award i Italien for ’At Leve’. I 2002 fik han James Joyce foundation Award, og i 2004 modtog han den franske Æreslegions orden i litteratur. 

PÅ DANSK ER UDKOMMET:
At leve
Dengang Xu Sanguan solgte sit blod
Den syvende dag
Brødre
Kina i ti ord (in press)

’At leve’ er filmatiseret af Zhang Yimou. Filmen blev forbudt i Kina, og Zhang fik et to-årigt forbud mod at lave film.

April

April

Vores

Favorit

Kærlighedens Antarktis

Sprogligt fængende (...) grufuld og smuk. - Børsen

Sara Stridsberg

(f. 1972) fik et internationalt gennembrud med Drømmefakultetet, (da. 2007), som hun også blev tildelt Nordisk Råds Litteraturpris for, og som netop er blevet nomineret til en af verdens største litteraturpriser, Man Booker Prize. Med Darling River (2010) og Beckomberga (2014) befæstede hun sin position som en af Sveriges største nulevende forfattere.

I Kærlighedens Antarktis får den døde kvinde en stemme. Romanen handler om den unge narkoluder, Inni, og begynder med det bestialske mord på hende. I fortættede erindringsfragmenter fortæller Inni sin historie, der er fuld af smerte, men også rummer lysende momenter af kærlighed og ømhed. Hun fortæller om opvæksten med forældre, der lukkede sig om deres egen rus.

Marts

Marts

Vores

Favorit

Max, Mischa & TET-offensiven

Hvor længe kan man blive væk, før det er for sent at tage hjem?

Johan Harstad

Johan Harstad er en af Norges mest talentfulde unge forfattere. Han har flere romaner bag sig og har modtaget flere af Norges største litterære priser, heriblandt Brage-prisen og senest SULT-prisen i 2017, som gives til landets mest lovende yngre forfattere.


Den sommer Max fylder tretten, emigrerer han modfaldent til USA med sin familie. På Long Island tvinges han til at finde sin vej på gaden, at gøre kvarteret til sit eget, mens hans familie går i opløsning. Her møder han Mordecai og siden Mischa, en canadisk pige med en lovende karriere som kunstner foran sig. Og så er der Ove, Max’ onkel, som nu hedder Owen og bor på Manhattans Upper West Side. Han forlod Oslo i tresserne for at blive jazzmusiker, men endte som Vietnam-soldat, tabt for sin familie. 

Februar

Februar

Vores

Favorit

Vera februar

Anne Swärd, født i 1969, Svensk forfatter der har vundet flere priser for sit forfatterskab i

Vera af Anne Swärd

Under falsk navn ankommer den unge Sandrine fra krigens mørke til et solbeskinnet Sverige. Året er 1945. Hendes eneste bagage er et ufødt barn, som hun planlægger at skille sig af med, og en hemmelighed, som hun for alt i verden vil beholde.
Syv måneder senere står hun brud på en ø langt ude i skærgården. Lægen Ivan Ceder har søgt dispensation for sin endnu ikke myndige brud, hvis baggrund er et mysterium. Sandrine gifter sig med Ivan og ind i en fremmed verden:
Overklasseslægten Ceder. Ægteskabet bliver en iskold alliance, der bygger på hemmeligheder, løgne og frygt. VERA er en storslået historisk og episk roman om mødre og døtre, og om den svære kærlighed. Om skyld, der går i arv fra generation til generation.
 
En ægte pageturner med lige dele gru og poetisk finesse.”
– Expressen

 Januar 

Januar

Vores 

Favorit

Begyndelser

Livet må leves forfra og forstås bagfra. Romanen Begyndelser er fortællingen om en mands liv fortalt i omvendt kronologi - fra selvmord til fødsel.

Carl Frode Tiller

Carl Frode Tiller, født 1970, er en af Norges betydeligste samtidsforfattere og beundres for sin øjeblikkeligt genkendelige, rasende prosa og sin evne til at skabe levende, komplekse karakterer. Carl Frode Tiller har fået strålende kritik og en række priser for sine bøger, bl.a. Brageprisen, Sultprisen, Kritikarprisen og EU's litteraturpris. To gange har han været nomineret til Nodisk Råds Litteraturpris. Hans bøger er solgt til 19 lande. 

VIDSTE DU AT:

Begyndelser startede egentlig som en kritikerrost teaterforestilling og som et samarbejde mellem Carl Frode Tiller, det legendariske norske band Mortorpsycho og scenekunstkompagniet "De udvalgte". Stykket blev opført på Trøndelag Teater i Trondheim og kan ses som baggrunden for det, som senere blev Tillers roman Begyndelser. Det er i dødsøjeblikket, at hjernen er mest aktiv - og det bærer såvel Tillers teaterstykke som roman præg af. 

- December -

December

Vores

Favorit

I dine øjne

I dine øjne er en slægtsroman om den halvt danske, halvt kinesiske Erik, der vokser op i 1930’erne, og som gennem hele livet føler sig fremmed og anderledes. 

Malene Ravn

Malene Ravn, født 1971, debuterede i 2014 på Gyldendal med romanen Det eneste rigtige, i 2016
blev den efterfulgt af romanen Mia. Hun har en cand.mag. i Dansk, Retorik og Sprogpsykologi,
samt en fortid i radio- og tv-branchen og har desuden virket som freelancejournalist i en årrække. I årene 2011-2013 skrev hun den faste spalte ORD i Politiken. Malene Ravn arrangerede i 2011 Guerilladigte. Et koncept, hvor hun i samarbejde med 150 danske digtere publicerede digte som annoncer, og dermed gjorde Den Blå Avis til én stor udgivelse.

FORFATTERENS ARBEJDE MED BOGEN:
Hun er dykket ned i slægtsforskning i de forløbne år og har brugt mange timer i Statens Rigsarkiv
og på Det Kongelige Bibliotek. Hun har interviewet Jette og hendes far, talt med forskere,
kinesere og kinesiske efterkommere. Hun har været på research i Aalborg og i Kina. Det har
taget hende flere år at researche og skrive bogen, men den har levet i hende i 8 år.