Januar 

Januar

Vores 

Favorit

Begyndelser

Livet må leves forfra og forstås bagfra. Romanen Begyndelser er fortællingen om en mands liv fortalt i omvendt kronologi - fra selvmord til fødsel.

Carl Frode Tiller

Carl Frode Tiller, født 1970, er en af Norges betydeligste samtidsforfattere og beundres for sin øjeblikkeligt genkendelige, rasende prosa og sin evne til at skabe levende, komplekse karakterer. Carl Frode Tiller har fået strålende kritik og en række priser for sine bøger, bl.a. Brageprisen, Sultprisen, Kritikarprisen og EU's litteraturpris. To gange har han været nomineret til Nodisk Råds Litteraturpris. Hans bøger er solgt til 19 lande. 

VIDSTE DU AT:

Begyndelser startede egentlig som en kritikerrost teaterforestilling og som et samarbejde mellem Carl Frode Tiller, det legendariske norske band Mortorpsycho og scenekunstkompagniet "De udvalgte". Stykket blev opført på Trøndelag Teater i Trondheim og kan ses som baggrunden for det, som senere blev Tillers roman Begyndelser. Det er i dødsøjeblikket, at hjernen er mest aktiv - og det bærer såvel Tillers teaterstykke som roman præg af. 

- December -

December

Vores

Favorit

I dine øjne

I dine øjne er en slægtsroman om den halvt danske, halvt kinesiske Erik, der vokser op i 1930’erne, og som gennem hele livet føler sig fremmed og anderledes. 

Malene Ravn

Malene Ravn, født 1971, debuterede i 2014 på Gyldendal med romanen Det eneste rigtige, i 2016
blev den efterfulgt af romanen Mia. Hun har en cand.mag. i Dansk, Retorik og Sprogpsykologi,
samt en fortid i radio- og tv-branchen og har desuden virket som freelancejournalist i en årrække. I årene 2011-2013 skrev hun den faste spalte ORD i Politiken. Malene Ravn arrangerede i 2011 Guerilladigte. Et koncept, hvor hun i samarbejde med 150 danske digtere publicerede digte som annoncer, og dermed gjorde Den Blå Avis til én stor udgivelse.

FORFATTERENS ARBEJDE MED BOGEN:
Hun er dykket ned i slægtsforskning i de forløbne år og har brugt mange timer i Statens Rigsarkiv
og på Det Kongelige Bibliotek. Hun har interviewet Jette og hendes far, talt med forskere,
kinesere og kinesiske efterkommere. Hun har været på research i Aalborg og i Kina. Det har
taget hende flere år at researche og skrive bogen, men den har levet i hende i 8 år.